Tjänster

Effekter för TV

Sedan 1986 har vi skapat specialeffekter för TV, serier och reklam för TV och vi har skapat en mängd exploderande föremål  och specialbyggd rekvisita och hjälpmedel för Svenska, Tyska och Amerikanska produktioner.

Vi har skapat en mängd olika mekaniska och pyrotekniska specialeffekter, från små simulerade kortslutningsgnistor i filmen ”Drömkåken”  till konfetti vid invigningar av stora arenor, till att rigga inspelningen av stora olyckor, vajrar som går sönder, brödrostar som börjar brinna i live-TV, rekvisita till Dolph Lundgren, flygplansolyckor, exploderande väggar, radiostyrda ”sidekick”-robotar såväl som ”Late night…” produktioner i USA, monster som Carola dansat med, fyrverkeriförsedda gitarrer för Herrey’s, men också kolsyrerök för galor med Lionel Richie och mycket, mycket annat. Vi har också byggs miniatyrrekvisita som t.ex. en mustaschkamera, uppblåsbara antenner när vi inte skapat exploderande helikoptrar eller gjort radiostyrda elefantbössor som skrämt slag på kändisar i ”Blåsningen”.

Effekter för filmer

För film har vi skapat större effekter – men även några av de minsta effekterna. Exempel på större projekt är tex olyckor, regn, storm, granatträffar, mynningsflammor, dimma, snö och blixtnedslag. Vi har också skapat mer actionnfyllda effekter som skottlossning, skotträffar, squibs, monster, blod, snor, betong, sår och skador.

I tillägg till detta har vi också byggt mer humoristiska, småskaliga effekter som tryckluftsdrivet kräk, sönderfallande dass, krossbara flaskor för stuntfajter, apparater som ”går på tok” bilar som feltänder på beställning, helikoptrar som ser ut att störta, djur som sprutar eld, rollatorer som gnistrar när man tar kurvorna snävt, eller människor med rykande kroppsdelar. Låt oss förtydliga att vi gör mekaniska (fysiska) effekter och alltså inte jobbar med datoranimationer.

Sceneffekter

Det är på scenen vi började vår bana och den första effekt vi gjorde på scenen var en rykande telefonlur. Sedan dess har vi utvecklat inomhusfyrverkerier och har senare fått skådespelare att försvinna, trollas fram, dyka upp ut eldslågor, växa, spy, blöda, överdrivet gråta flera meter eller få pneumatiska muskler att växa eller få babymagar att växa nio månader på bara några sekunder, få bulor att växa, och riggar för att få skådespelare att spruta eld eller gnistor från kroppen, golvet eller från väggarna. Eller helt enkelt blöda genom att använda helt tysta radiostyrda trycksatta behållare.

Vi gör också ovanlig teaterrekvisita som t.ex. den chamagneflaska som skjuter iväg korken vid rätt tillfälle och som ändå man kan hälla champagne ur. Och vi är mycket stolta över att vi byggt ett dussin gasolfacklor som brinner en halvtimme utan externa gastuber. Eller den 21 meter stora gasolcirkel som ”djävulen” sjunger san aria i – på operascenen inomhus. Trots att vissa av effekterna låter helgalna är säkerheten mycket viktig för oss och vi har ett utmärkt riskanalystänkande. 

Vi borde pratas vid!


Slå en signal eller ännu hellre – skicka ett mail och beskriv vilket problem du behöver hjälp med att lösa. Vi längtar efter de där ovanliga problemen. Vare sig det rör sig om en besatt kandelaber, en champagnekork som måste flyga ut flaskan i rätt ögonblick, ett realistiskt djur som egentligen inte finns, ett par rykande skor eller imiterad betong att hälla över en skådespelare – vi ser fram emot ditt samtal!

Vi löser även udda problem när du inte vet vem du skall ringa. Om du behöver 100 skyltdockor på nolltid, kanske ett tyst larm för era casinoanställda, eller om du behöver en provserie sterila produkter för medicinsk utvärdering, eller en automatisk firarlåda för en kollega som går i pension. Om du behöver något ovanligt snabbt, eller om det är ovanligt eller udda – då kan vi förmodligen hjälpa dig. Maila nu!

 

+46 (0)70-339 18 01